Bílá vína
Odrůda: | Tramín červený |
---|---|
Druh: | Pozdní sběr | 13,5 % alkoholu |
Sladkost: | Polosladké (12,1–45 g/l) |
Oblast: |
Bílé víno Tramín červený, Vinařství Mezi sklepy. Tramín červený 2020 z Moravské vinařské oblasti, Slovácká podoblast.
Ceny od:
230,- Kč
Koupit (láhev 1 láhev):
Odrůda: | Rulandské šedé (Pinot Gris) |
---|---|
Druh: | Pozdní sběr | 13 % alkoholu |
Sladkost: | Polosuché (4,1–12 g/l) |
Oblast: |
Bílé víno Rulandské šedé, Vinařství Mezi sklepy. Rulandské šedé 2020 pozdní sběr z Moravské vinařské oblasti, Slovácká podoblast.
Ceny od:
206,- Kč
Koupit (láhev 1 láhev):
Odrůda: | Ryzlink rýnský |
---|---|
Druh: | Pozdní sběr |
Sladkost: | Suché (0-4 g/l) |
Oblast: |
Bílé víno Ryzlink rýnský, Vinařství Mezi sklepy. Ryzlink rýnský 2017 pozdní sběr z Moravské vinařské oblasti, Slovácká podoblast.
Ceny od:
230,- Kč
Koupit (láhev 1 láhev):
Odrůda: | Sauvignon |
---|---|
Druh: | Pozdní sběr |
Sladkost: | Suché (0-4 g/l) |
Oblast: |
Bílé víno Sauvignon, Vinařství Mezi sklepy. Sauvignon 2020 pozdní sběr z Moravské vinařské oblasti, Slovácká podoblast.
Ceny od:
206,- Kč
Koupit (láhev 1 láhev):
(Položek: 4) | Stránky: 1 |
Doporučená teplota servírování bílých vín
Mladá, sladká a lehká bílá vína se servírují při teplotě 8 - 10 °C. Nízká teplota dává bílým vínům svěží chuť a sníží kyselost vína. Vyzrálejší bílá vína servírujeme při teplotě 10 - 12 °C. Při teplotě pod 10 °C u zralejších bílých vín dochází k potlačení celkového dojmu, chuť vína je nevýrazná, neuvolňují se aromatické látky. Naopak při vyšších teplotách převládá u bílých vín chuť alkoholu, víno není harmonické.
Vhodné kombinace bílého vína a jídla
Lehčí bílá vína podáváme k zeleninovým salátům, předkrmům, polévkám, rybám, mořským plodům, světlým masům, světlým omáčkám a měkkým sýrům. Ke sladkým a vyzrálejším bílým vínům můžeme podávat i moučníky nebo dezerty.