• A
  • C
  • Ch
  • F
  • M
  • N
  • P
  • R
  • S
  • T
  • V
  • Z

Výběr správné odrůdy vína k podávání jídla je především uměním harmonizace. Obecně platí, že bílé víno podáváme především k předkrmům, polévkám, zeleninovým jídlům, drůbežímu a světlému masu, rybám, plodům moře, světlým omáčkám a sýrům. Sladká výběrová vína jsou vhodná i k dezertům nebo jako aperitiv. Červené víno se doporučuje podávat k tmavým jídlům, jako jsou steaky, uzená masa a ryby, zvěřina, grilovaná masa a některé druhy sýrů.

Správná kombinace vína a podávaného jídla je velmi širokou oblastí a neexistuje předem daná dokonalá harmonie. Základní předpoklad pro správnou kombinaci vína a jídla nalezneme v harmonii barevnosti, vůní a chutí.


A

André
Aurelius

C

Cabernet Sauvignon

Ch

Chardonnay

F

Frankovka

M

Modrý Portugal
Müller Thurgau
Muškát moravský

N

Neuburské

P

Pálava

R

Rulandské bílé
Rulandské šedé
Ryzlink rýnský
Ryzlink vlašský

S

Sauvignon
Svatovavřinecké
Sylvánské zelené

T

Tramín červený

V

Veltlínské červené rané
Veltlínské zelené

Z

Zweigeltrebe
Nabídka vín
Bílá vína
Růžová vína
Červená vína
Obaly na víno
Vývrtky, otvíráky vína
Stojany, regály na víno
Chladiče na víno
Doplňky k vínu
Sklenice na víno a sekt
Karafy a džbány na víno
Lahve na víno a sekt
Soudky a sudy na víno
Dávkovače na víno
© 2009 - 2022 NET21 s.r.o., www.net21.cz   |   mapa webu   |   obchodní podmínky   |   cookies
Historie vína Dělení vín Vinařské oblasti ČR Odrůdy vín Víno a jídlo Podávání vína
userPřihlášení registrationRegistrace cart Košík
Víno od vinaře, vinotéka, vinné sklepy | e Vinice
o víně návštěva sklepa srovnání vín ceník dopravy právní informace kontakt