• A
  • B
  • C
  • Ch
  • D
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • P
  • R
  • S
  • T
  • V
  • W
  • X
  • Z
  • Ž

Albarola

Albarola je bílá moštová odrůda, která je převážně rozšířena v Ligurii - oblasti severozápadní Itálie. Je klíčovým prvkem při výrobě suchých bílých směsí Cinque Terre. Odrůda Albarola se používá i pro výrobu vína ze sušených hroznů - passito (sladké dezertní víno) s názvem Cinque Terre Sciacchetrà. Vzhledem k tomu, že víno je relativně neutrální chuti, je odrůda Albarolo zřídka používána pro výrobu odrůdového vína. Vína odrůdy Albarola jsou převážně sladká s chutí medu a květinového aroma. Synonyma zahrnují: Albarola Bianca.

Nabídka vín
Bílá vína
Růžová vína
Červená vína
Obaly na víno
Vývrtky, otvíráky vína
Stojany, regály na víno
Chladiče na víno
Doplňky k vínu
Sklenice na víno a sekt
Karafy a džbány na víno
Lahve na víno a sekt
Soudky a sudy na víno
Dávkovače na víno
© 2009 - 2022 NET21 s.r.o., www.net21.cz   |   mapa webu   |   obchodní podmínky   |   cookies
Historie vína Dělení vín Vinařské oblasti ČR Odrůdy vín Víno a jídlo Podávání vína
userPřihlášení registrationRegistrace cart Košík
Víno od vinaře, vinotéka, vinné sklepy | e Vinice
o víně návštěva sklepa srovnání vín ceník dopravy právní informace kontakt