• A
  • B
  • C
  • Ch
  • D
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • P
  • R
  • S
  • T
  • V
  • W
  • X
  • Z
  • Ž

Albarossa

Albarossa je odrůda červeného vína, která vznikla křížením odrůd Nebbiolo a Barbera v roce 1938 italským profesorem Giovannim Dalmassem. Zpočátku byla nedoceňována, rozmachu se dočkala až na začátku 60. let. V roce 2001 byla Albarossa uznána jako kvalitní odrůda. Jako odrůdové víno má Albarossa mnoho vůní. Z hlediska chuti má znaky ovoce a kořeněných bylin. Odrůdě Albarossa se daří na svažitých vinicích s dostatkem slunečního svitu. Odrůdu je nutné chránit proti hnilobě a plísním. Hrozny mají malé modročerné bobule, které dozrávají až koncem sezóny. Šťáva je rubínově červená s fialovými odlesky. V dobrých podmínkách je víno ​​jemně strukturované s vyváženou kyselinkou a vysokým obsahem alkoholu. Albarossa dobře reaguje na dobu zrání a je z ní možné produkovat vysoce kvalitní, středně plné víno. Související odrůdy: Barbera, Nebbiolo.

Nabídka vín
Bílá vína
Růžová vína
Červená vína
Obaly na víno
Vývrtky, otvíráky vína
Stojany, regály na víno
Chladiče na víno
Doplňky k vínu
Sklenice na víno a sekt
Karafy a džbány na víno
Lahve na víno a sekt
Soudky a sudy na víno
Dávkovače na víno
© 2009 - 2022 NET21 s.r.o., www.net21.cz   |   mapa webu   |   obchodní podmínky   |   cookies
Historie vína Dělení vín Vinařské oblasti ČR Odrůdy vín Víno a jídlo Podávání vína
userPřihlášení registrationRegistrace cart Košík
Víno od vinaře, vinotéka, vinné sklepy | e Vinice
o víně návštěva sklepa srovnání vín ceník dopravy právní informace kontakt