Aubun
Aubun je černá odrůda z jižní Francie, která se používá především jako přísada vín v mnoha regionech. Odrůda Aubun má vysokou výnosnost, produkuje vína s mírným obsahem kyselin a měkkých tříslovin. Vína jsou vhodnější pro rychlou spotřebu. Aubun je pěstován v jižní Rhône, podél celého Středomoří a v regionech Provence a Languedoc-Roussillon. Aubun se pěstuje v Austrálii a Kalifornii. Aubun je často zaměňován s odrůdou Counoise, ale ve skutečnosti se jedná o dvě různé odrůdy. Aubun se nesmí zaměňovat s podobným názvem odrůdy Aubin Vert, pěstované na vinicích v severovýchodní Francii. Synonyma zahrnují: Moustardier, Carignan de beduínský Counoise. Víno se podává k místním specialitám - jehněčí se sušenými švestkami a meruňkami a telecími medailonky.