Azal Tinto
Azal Tinto je tmavá varianta známější odrůdy Azal Branco. Azal Tinto je především známá jako složka mírně perlivého červeného vína Vinho Verde v oblasti Minho v severozápadním Portugalsku. Stejně jako většina portugalských odrůd má i Azal Tinto nepřeberné množství synonym, včetně Amaral, Caiño, Caiño Bravo, Caiño Tinto a Sousao. Odrůdová vína Azal Tinto mají vysokou složku kyseliny jablečné, díky chladnějšímu klimatu oblasti. Tato kyselina dává vínům trpkost, čehož se využívá ve směsích jako jsou vína Vinhao a Espadeiro. Azal Tinto se zřídka používá k výrobě odrůdových vín. Azal Tinto má specifickou trpkost a "neotesanost", další charakteristiky jsou v široké škále. Chuť může připomínat červené bobule jako jsou maliny, brusinky nebo hořké třešně. Synonyma zahrnují: Amaral, Caiño, Caiño Bravo, Caiño Tinto, Sousao. Specialitou k vínu je kořeněná chobotnice na rýži nebo smažené vepřové na rýži.