Bacchus
Bacchus je silně aromatická odrůda, která se hojně pěstuje na vinicích v Německu a Anglii. Vznikla křížením odrůd Müller-Thurgau a Silvaner. Jednou z hlavních výhod odrůdy Bacchus je, že se jí daří i v místech, kde neroste Ryzlink rýnský. Bacchus se sklízí na vinicích Rheinhessen a Franken a běžně se používá ve směsích jiných bílých vín. Díky vysokému obsahu cukru a nízké kyselině není odrůda Bacchus v Německu příliš rozšířena. Velmi kvalitní vína Bacchus se vyrábějí v Anglii, i když hrozny pocházejí z chladnějších vinic, výnosy jsou pevně pod kontrolou. Vzhledem k povaze vína s bylinnou vůní bývá v Anglii odrůda přirovnávána k Sauvignon Blanc. Malé množství vinic s odrůdou Bacchus se pěstuje také ve Švýcarsku a Kanadě. V gastronomii se k vínu podává vepřová pečeně a grilovaná zelenina. Synonyma zahrnují: Weisser Bacchus, Geilweilerhof 33-29-133.