• A
  • B
  • C
  • Ch
  • D
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • P
  • R
  • S
  • T
  • V
  • W
  • X
  • Z
  • Ž

Barbera

Barbera je tmavá odrůda červeného vína, kerá se pěstuje v několika italských vinařských oblastech, včetně jeho rodné oblasti Piemont, Emilia-Romagna, Puglia, Kampánia a dokonce na ostrovech Sicílie a Sardinie. Na přelomu 21. století byla odrůda Barbera v Itálii třetí nejčastěji pěstovanou odrůdou červeného vína, hned po odrůdách Sangiovese a Montepulciano. Hrozny odrůdy Barbera jsou používány jak ve směsích, tak stále častěji jako odrůdové víno. Barbera má velmi prastarý původ, první písemné zmínky pocházejí ze 17. století, jsou v dokumentu z roku 1798 hraběte Giuseppe Nuvolone-pergamo ze Scandaluzzo. Víno Barbera bylo velmi populární mezi důstojníky savojské armády. Odrůda Barbera se v posledních dvou stoletích rozšířila do Austrálie, Argentiny a Kalifornie. Pro vysoký obsah kyselin je odrůda Barbera pěstována především v teplejších klimatech. Tato kyselost doplňuje víno o třešňovou chuť, jako typické italské červené víno je zralé, pikantní, smyslné a zemité, plné měkkých tříslovin. V gastronomii je k vínu podávána zelenina, játra, grilovaná masa. K vinným směsem patří: Barbera - Sangiovese, Barbera - Nebbiolo. Synonyma zahrnují: Barbera d'Asti, Barbera Dolce, Barbera Forte, Barbera Grossa, Barbera Riccia, Barbera Vera.

Nabídka vín
Bílá vína
Růžová vína
Červená vína
Obaly na víno
Vývrtky, otvíráky vína
Stojany, regály na víno
Chladiče na víno
Doplňky k vínu
Sklenice na víno a sekt
Karafy a džbány na víno
Lahve na víno a sekt
Soudky a sudy na víno
Dávkovače na víno
© 2009 - 2022 NET21 s.r.o., www.net21.cz   |   mapa webu   |   obchodní podmínky   |   cookies
Historie vína Dělení vín Vinařské oblasti ČR Odrůdy vín Víno a jídlo Podávání vína
userPřihlášení registrationRegistrace cart Košík
Víno od vinaře, vinotéka, vinné sklepy | e Vinice
o víně návštěva sklepa srovnání vín ceník dopravy právní informace kontakt