Cabernet - Sangiovese - Syrah
Kombinace odrůd Cabernet - Sangiovese - Syrah je příkladem super toskánské směsi červeného vína. Termín Super Toskánská byl vytvořen jako označení vysoce kvalitních vín z Toskánska. Směs odrůd Cabernet, Sangiovese a Syrah je propagována v Toskánsku. Pro vysokou poptávku po muhutných červených vínech je směs těchto odrůd používána v některých částech Spojených států a Austrálie. Sangiovese je ceněn pro vysoký obsah kyselin a tříslovin. Kvalitní vína odrůdy Sangiovese vína vykazují hořkou příchuť s tóny třešní a švestek. Cabernet Sauvignon je známý pro svojí robusní strukturu, výraznou chuť po černém rybízu s tóny zeleného pepře a vysoký obsah tříslovin. Syrah je známý pro výrobu plných ovocných vín. Mladá vína z odrůdy Syrah jsou často plné květinové vůně, s tmavě ovocnou příchutí, jako jsou švestky a pikantní koření. Stárnutím se v chuti projevují tóny čokolády a kouře. Vína z odrůd Cabernet Sauvignon, Syrah a Sangiovese jsou známé pro jejich neuvěřitelné schopnosti dlouhodobě zrát, a to po dobu 20 a více let. Směsi těchto odrůd mají obdobné schopnosti. Jednotlivé odrůdy jsou kombinovány v různých poměrech, s mírnou dominancí odrůdy Sangiovese. Pokud je Cabernet použit ve směsích ve velkém poměru, má tendenci zastínit ostatní dvě odrůdy. V dobře vyvážených směsích přináší odrůda Sangiovese výsledným vínům tělo a rustikální kouzlo, Cabernet pak strukturu ovoce a Syrah tmavou barvu a aroma koření. Související směsi: Cabernet - Sangiovese.