Tramín červený
Tramín červený patří mezi jednu z nejstarších odrůd vinné révy, pouzívající se na výrobu bílých vín. Původ odrůdy je neznámého původu, pravděpodobně však vznika křížením odrůdy Vitis silvestris (divokou západoevropskou révou lesní). Tramín se vyznačuje poměrně nízkými výnosy, je odolná vůči mrazům a houbovitým chorobám. Sklizeň odrůdy Tramín se koná odvykle ve dvou termínech (první dekáda září až do poloviny října). Odrůda Tramín má světlou až zlatožlutou barvu a chuť vína je plná, aromatická a vyšší viskozitou s nižším obsahem kyselin a cukru. Ve vůni můžeme nalézt nádech koření, fialek, červeného bezu, med, hrozinky, skořici, karamel či tropické ovoce. Víno Tramín je ideální v kombinaci k předkrmům, paštikám, uzeným rybám či kozím a ovčím sýrům. Sladká vína je možno podávat jako aperitiv nebo k desertům. Doporučená teplota k podávání vína je v rozmezí 8 - 12 °C a je vhodné rovněž i k archivaci.